Pro efektivnější mytí nádobí
Každý asi ví, že sůl lidské tělo nezbytně potřebuje, jinak nebude fungovat dobře a může dojít i k různým zdravotním komplikacím. V české kuchyni se sůl ale naopak používá až příliš mnoho, což také není moc zdravé. Sůl je však možné využít v kuchyni i bez toho, aniž bychom ji dávali do jídla. Musíte však mít myčku na nádobí. V takovém případě se však nejedná o sůl klasickou, vhodnou k přípravě pokrmů, ale o speciální, která je určená právě jen a pouze do myček na nádobí.
Důvodů, proč dávat sůl do myčky, je více. První důvodem je zlepšení mycího procesu. Ani moderní myčky často nejsou schopny umýt nádobí dostatečně důkladně a pak je nutné některé kousky ještě jednou opláchnout ve dřezu. Sůl do myčky zamezí usazování zbytků jídla na nádobí během mytí, díky čemuž pak nebudete muset ještě nádobí oplachovat, ale klidně ho dát už okapat. Druhým důvodem je zamezení tvorby vodního kamene a jeho následné usazování, což může vést k snížení tlaku v tryskách a tím i k horší funkci myčky. Díky tomu se zlepší její výkonost a zároveň zvýšíte i její životnost.
Sůl do myček je tak efektivní hlavně z toho důvodu, že neobsahuje žádné látky, které způsobují tvrdost vody, tedy ani železo, ani různé druhy uhličitanů. Pokud se rozhodnete sůl používat, můžete si ji pořídit jak v sypkém, tak i v tabletovém provedení. Druhá varianta je přeci jen lepší, jelikož se daleko lépe dávkuje. Tento kuchyňský doplněk je řádově několikanásobně dražší než řadová sůl, a to hlavně kvůli tomu, že neobsahuje výše zmíněné příměsi.
Na českém trhu běžně narazíte jak na zahraniční sůl, tak i na české výrobky, kvalitativně mezi nimi prakticky žádný rozdíl není, liší se jen cenou, která je u zahraničních výrobků samozřejmě o něco vyšší. Sůl si lze objednat přes internet nebo koupit normálně v kamenném obchodě. Pro to, aby vaše myčka jela tak jak má, se tedy nemusíte zvedat ani z křesla .